On kyseenalainen ilo nähdä, että jenkkilän vaalivilskeestä tuttu negatiivinen vaalimainonta (käytännössä muita puolueita/ehdokkaita solvaava mainonta) on rantautumassa tännekin. Jokainen on varmaan nähnyt ainakin yhden demareiden mainoksen, jossa hienovaraisin elein ja värivalinnoin - Kokoomuksen sininen vs. demareiden punainen - annetaan ymmärtää, että Kokoomus on täynnä itseään täynnä olevia köyhiä ja vanhuksia sortavia rikkaita mulkkuja, jotka paskovat kaikkien ylempää keskiluokkaa huonommassa asemassa olevien niskaan ja kusevat silmään kaupantekijäisiksi. Ei tuo ihan totta ole, jos nyt ei ihan täysin väärinkään.
Onnettoman sattuman kautta (vieraalla koneella, tuliketussa ei adblockia) törmäsin äsken porvaripoppoon vastaiskuun, jossa hienovaraisin elein ja värivalinnoin sekä demarein mainoksesta plagioidun idean tukemana annetaan ymmärtää, että SDP:n väki on umpipunaista itäänpäin kumartavaa kommaripaskasakkia, joiden märissä päiväunissa kaikki rikkaat riistäjät muilutetaan Beringinmerelle. Ei tuo ihan totta ole, jos nyt ei ihan täysin väärinkään.
Onneksi mikään muu puolue ei tietääkseni vielä ole syyllistynyt samaan. Suomeen sopii paremmin rivien välistä vittuilu, suora valehtelu ja oman perseen jalustallenosto. Turhaan siellä pitkin puoluekenttää taistellaan vallasta, parhain poliitikko on edelleen se, joka syöttää kansalle eniten ja parasta paskaa.
Allekirjoittanut on sitä mieltä, että kolme suurinta puoluetta (ja ehkä muutama muukin, mutta siitä lisää joskus toiste) saavat puolestani syödä hatullisen ja mennä nurkkaan häpeämään. Tämä setä äänestää pieniä (tarkalleen ottaen masinointisetä Mikko Rauhalaa, pääkaupungin asukki kun olen. Uudenmaan läänin herra ja kuningas on hra Jyrki Kasvi). Pressanvaaleissakin äänestän aina ensin omaa ehdokastani ja toisella kierroksella pienempää pahaa.
Siinäpä se taas tällä kertaa, nyt helpotti.